Levens-ceremonies

Dooptekst

Dooptekst

Voorbeeld tekst

Een geboorteceremonie is een liefdevolle, kleinschalige bijeenkomst, waarin diepe emoties uitgesproken worden. Een voorbeeldtekst is slechts een beperkte weergave van de totale beleving. Namen zijn aangepast en de tekst is ingekort en gedepersonaliseerd om herkenning te voorkomen:

Welkom baby

Welkom op deze wereld Jip, welkom in dit gezin, welkom bij deze familie, in dit huis.

Deze familie, die vol liefde op jou heeft gewacht, dit gezin, waar jij hebt gekozen geboren te worden. Hier begint je leven.

Jouw moeder, Marissa, begon haar leven in [] waar ze opgroeide met twee oudere broers en een jonger zusje. Ze had een fijne jeugd, ze kon fietsen op het erf en de school was een straat verderop. Haar wereld groeide toen ze naar de middelbare school ging en vrienden maakte. Ze ging sporten en ontdekte de uitgaanswereld, waar ze je vader ontmoette en verliefd werd.

Je vader, Diederick, begon zijn leven in de drukke stad [] als oudste kind. Na 5 jaar kreeg hij nog een broertje, waarmee hij veel kattenkwaad uithaalde. Zijn ouders werkten hard in hun kapsalon en hij was na school meestal ergens in de stad te vinden met zijn vrienden. Toen hij 15 was verkochten zijn ouders de kapsalon en verhuisden naar [] waar hij, een paar jaar later, je moeder ontmoette.

Je hebt een grote zus, haar naam is Roos, ze is heel blij dat je er bent. Roos wilde je zo graag leren kennen en vond dat het lang duurde voordat je er was. Nu is Roos blij met je, hoewel ze soms vindt dat je wel wat minder mag huilen. Ook zou ze graag zien dat je met de bal leert spelen, maar ze begrijpt nu wel dat mooie wensen vaak lang duren om uit te komen.

Jip, iedereen is blij dat je er bent en dat je er zo gezond  uit ziet. Je hebt al je teentjes en vingertjes, mooie ogen  en een prachtige stem. Je vader en moeder hopen dat je straks, net als zij, kunt gaan studeren om jezelf te ontwikkelen, maar vooral wensen ze dat je intuïtie voor goed en kwaad zal groeien, zodat je altijd, vanuit je diepste zelf, de juiste beslissingen zal nemen. Ook willen ze je graag de ruimte bieden om jezelf te ontdekken, zodat je vanuit een diep onderbewustzijn keuzes in je leven kan maken en jezelf spiritueel kunt ontwikkelen.

Op de dag van jouw geboorte, Jip, was er nog vrede in Europa. Er was veel angst voor een virus dat misschien niet meer bestaat als jij volwassen bent. Ondertussen is er oorlog en is het virus niet meer zo gevaarlijk. Er zullen nieuwe virussen ontstaan en bijzondere ontwikkelingen in de wereld plaatsvinden waar je geen invloed op hebt. Maar er gaan veel dingen gebeuren waarop jij wel degelijk invloed hebt.

In  je hart is een blauwdruk voor jouw persoonlijkheid, Jip, je kans om te groeien tot de mooiste versie van jezelf. Blijf altijd dicht bij jezelf, heb vertrouwen in je eigen kracht en de mensen om je heen. Kijk vol vertrouwen naar de toekomst, Jip, je zult altijd worden gedragen door de liefde van de mensen die hier bij je zijn. Je hebt dit gezin gekozen, nu mag je op weg gaan naar de toekomst die je kiest.

Alle voorbeeldteksten bevatten fictieve namen en de plaatsen zijn verwijderd om herkenning te voorkomen. Alle teksten op deze website zijn intellectueel eigendom van Declames en mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden overgenomen.
Voorbereiden ceremonies

Organisatie ceremonies

Elke opdracht begint met een persoonlijke ontmoeting. Online of fysiek bespreken we je wensen en alles wat tijdens de voordracht benoemd moet worden.

Levens-ceremonies

Schrijven van speeches

Na ons gesprek verwerk ik de informatie in een verhaal, of desgewenst een gedicht, dat vertelt wat de opdrachtgever wil delen en dat voor luisteraars aansprekend en aangenaam is.

Locatie

Spreekster op locatie

Op de dag van de ceremonie draag ik de tekst op rustige en aansprekende wijze voor, afhankelijk van de situatie met een kwinkslag, mooie herinneringen en respectvolle woorden.

Wat kan ik voor je betekenen?

Buitengewoon ambtenaar

Voor een onvergetelijke bruiloft.

Geboorte ceremonie

Een liefdevol welkom voor je baby.

Funerair spreekster

Persoonlijke voordracht bij een uitvaart.

Speech bruiloft

Voorbeeld huwelijks speech

Dooptekst

Voorbeeld geboortetekst.

Schrijven in memoriam

Voorbeeld herdenkingstekst.

Stuur je bericht

Bel mij gerust!

Sta je voor een levensgebeurtenis die een ceremonie met zich meebrengt dan kan ik mij voorstellen dat je vragen hebt. Bel mij dan gerust ik help je graag.

Adres

J.P. Thijssepark 367
1411 XV  Naarden

Volg Declames