Levens-ceremonies

Funerair spreekster

Funerair spreekster

Afscheid nemen van een geliefde is een heftig en langdurig proces. Maar het gezamenlijk afscheid, de begrafenis of crematie, is een momentopname. Op dat moment zijn er zoveel dingen die je wilt zeggen en het is niet eenvoudig om de juiste woorden te vinden als je zelf heel emotioneel bent.

Met de hulp van Declames worden jouw gevoelens omgezet in een toespraak waarbij alles gezegd wordt wat je wilt uitspreken, op een manier die voor de aanwezigen op de uitvaart aansprekend, maar ook onderhoudend is

Voorgesprek

In het voorgesprek hoor ik van je wat je graag gezegd wilt hebben op het afscheid. Mooie herinneringen, sfeervolle anekdotes en karaktereigenschappen van de overledene, alles wat je wilt verwerk ik in een respectvolle toespraak.

Op de dag zelf

Tijdens de uitvaart draag ik jouw verhaal voor, zodat je bij de familie kunt blijven zitten en dit emotionele moment met elkaar kunt beleven. Dit bied je een stukje rust in deze hectische en emotioneel zware beleving

Uitvaarttekst zelf voordragen?

Afscheid nemen kan niet zonder woorden. Maar door alle emoties is het vaak lastig de goede woorden te vinden. Declames kan je helpen jouw gevoel onder woorden te brengen. Samen bespreken we alles wat je zou willen uitspreken en delen. Nadat ik hiervan een re-presentabele tekst heb gemaakt, neem ik deze met je samen door en herschrijf zinnen, tot het een verhaal is in jouw eigen spreektaal. Daarna oefenen we de uitspraak, om je het vertrouwen te geven de tekst zelf voor te dragen. We bespreken hulpmiddelen om minder gespannen te zijn tijdens het voordragen, zodat je op een waardige manier jouw afscheidswoorden kunt uitspreken tijdens de uitvaart.

Wil je dit ook?

Voorbereiden ceremonies

Organisatie ceremonies

Elke opdracht begint met een persoonlijke ontmoeting. Online of fysiek bespreken we je wensen en alles wat tijdens de voordracht benoemd moet worden.

Levens-ceremonies

Schrijven van speeches

Na ons gesprek verwerk ik de informatie in een verhaal, of desgewenst een gedicht, dat vertelt wat de opdrachtgever wil delen en dat voor luisteraars aansprekend en aangenaam is.

Locatie

Spreekster op locatie

Op de dag van de ceremonie draag ik de tekst op rustige en aansprekende wijze voor, afhankelijk van de situatie met een kwinkslag, mooie herinneringen en respectvolle woorden.

Wat kan ik voor je betekenen?

Buitengewoon ambtenaar

Voor een onvergetelijke bruiloft.

Geboorte ceremonie

Een liefdevol welkom voor je baby.

Funerair spreekster

Persoonlijke voordracht bij een uitvaart.

Speech bruiloft

Voorbeeld huwelijks speech

Dooptekst

Voorbeeld geboortetekst.

Schrijven in memoriam

Voorbeeld herdenkingstekst.

Stuur je bericht

Bel mij gerust!

Sta je voor een levensgebeurtenis die een ceremonie met zich meebrengt dan kan ik mij voorstellen dat je vragen hebt. Bel mij dan gerust ik help je graag.

Adres

J.P. Thijssepark 367
1411 XV  Naarden

Volg Declames