Levens-ceremonies

Geboorteviering

Geboorteviering

Van oudsher wordt in veel culturen een kindje, na de geboorte, ceremonieel verwelkomd met het uitspreken of zingen van wensen voor de toekomst. Het verwelkomen van de ziel in dit nieuwe lichaam op onze aarde, is van belang voor het leven dat de nieuwgeborene tegemoet zal zien. In onze westerse cultuur is deze traditie verdwenen. Tijdens kraambezoeken brengen vrienden en familie cadeautjes, voor mensen die daar waarde aan hechten is er de kerkelijke doop, maar als je kiest voor een ceremonie van Declames hernieuw je het uitspreken van de wensen, zoals wij dat ooit vanuit onze oerbeleving deden.

Voorgesprek

Na de geboorte van je kindje kom ik bij je langs voor een voorgesprek, waarbij we bespreken hoe de geboorte verlopen is en wat jouw diepste wensen zijn voor de nieuwe wereldbewoner. Ook de andere kinderen van het gezin mogen een bijdrage leveren.

Op de dag zelf

Op de dag van de viering bezoek ik je thuis, in een intieme setting met jouw gezin en indien gewenst opa’s en oma’s, en draag een tekst voor aan je kindje, waarin alle wensen en ideeën die je hebt aangedragen worden verweven tot een persoonlijke tekst. Ook de aanwezige familieleden spreken hun wensen uit. Het hardop uitspreken van de naam en levens-wensen is een emotionele en liefdevolle ervaring.

Tastbaar aandenken

De tekst ontvangt je op schrift, een mooi aandenken voor jouw kindje op weg naar volwassenheid in deze bijzondere wereld.

Wil je dit ook?

Voorbereiden ceremonies

Organisatie ceremonies

Elke opdracht begint met een persoonlijke ontmoeting. Online of fysiek bespreken we je wensen en alles wat tijdens de voordracht benoemd moet worden.

Levens-ceremonies

Schrijven van speeches

Na ons gesprek verwerk ik de informatie in een verhaal, of desgewenst een gedicht, dat vertelt wat de opdrachtgever wil delen en dat voor luisteraars aansprekend en aangenaam is.

Locatie

Spreekster op locatie

Op de dag van de ceremonie draag ik de tekst op rustige en aansprekende wijze voor, afhankelijk van de situatie met een kwinkslag, mooie herinneringen en respectvolle woorden.

Wat kan ik voor je betekenen?

Buitengewoon ambtenaar

Voor een onvergetelijke bruiloft.

Geboorte ceremonie

Een liefdevol welkom voor je baby.

Funerair spreekster

Persoonlijke voordracht bij een uitvaart.

Speech bruiloft

Voorbeeld huwelijks speech

Dooptekst

Voorbeeld geboortetekst.

Schrijven in memoriam

Voorbeeld herdenkingstekst.

Stuur je bericht

Bel mij gerust!

Sta je voor een levensgebeurtenis die een ceremonie met zich meebrengt dan kan ik mij voorstellen dat je vragen hebt. Bel mij dan gerust ik help je graag.

Adres

J.P. Thijssepark 367
1411 XV  Naarden

Volg Declames