In memoriam voorbeeld

Mijn oudste zus.

Mijn ouders leerden elkaar kennen in [].  Ze trouwden in 1950 en gingen bij de ouders van mijn moeder in wonen. Daar werd mjn zus geboren.

Na enkele jaren hadden ze genoeg gespaard om een huis te kunnen kopen en dat deden ze in [], het geboortedorp van mijn vader. Mijn moeder, als katholiek meisje, kon daar niet echt aarden en kort na de geboorte van mijn tweede zus, vond mijn vader werk in [].

In [] gingen ze op een woonark wonen. Er was nauwelijks  elektra en geen water. Later kwamen er meer woonarken. Dat was een periode van saamhorigheid, we waren allemaal een grote familie.

In die tijd werd ik geboren, in het  Diakonessenhuis.

Als kind gingen wij alle drie naar de []school in [] en we gingen elke zondag naar de Kerk. Mijn zus ging daar naar de soos en ze zong bij het jongerenkoor. Na de basisschool ging ze naar de huishoudschool en daarna vond ze werk bij []. Ook heeft ze nog een tijdje in het ziekenhuis gewerkt en bij de Thuiszorg.

Mijn vader bouwde zelf een zeilboot, zijn grote hobby, en op vakantie gingen we altijd met z’n vijven zeilen. Als kind zijn we dan ook regelmatig in [] geweest, misschien is dat de reden dat ze zich hier zo thuis heeft gevoeld, de afgelopen jaren.  

Nadat mijn zus uit huis was heb ik weinig contact met haar gehad. Vlak voordat ze naar [] verhuisde ben ik nog bij haar en [] geweest, maar daarna verwaterde het contact weer.

Toen ze wist dat ze ziek was heeft ze contact gezocht en gevraagd of ik met mijn gezin langs wilde komen. We zijn bij haar geweest en hebben haar bruiloft mogen meemaken. Dat was een mooie dag en het was goed om te zien dat ze ervan genoot.

Zaterdag ben ik nog bij haar in het ziekenhuis geweest, dat is ons afscheid geweest, maar dat had ik toen niet door. Zo gelukkig als ze was op haar bruiloft, zo zal ik me mijn grote zus voortaan herinneren.

Alle voorbeeldteksten bevatten fictieve namen en de plaatsen zijn verwijderd om herkenning te voorkomen. Alle teksten op deze website zijn intellectueel eigendom van Declames en mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden overgenomen.
Stefanie Korlaar

Stefanie Korlaar

Spreker bij belangrijke levensgebeurtenissen

Mijn naam is Stefanie Korlaar.

Al jaren lang schrijf ik teksten en poëzie. Ook ben ik vaak als vrijwilliger betrokken geweest bij afscheidsdiensten en herdenkingsdiensten. In 2019 mocht ik voor ’t eerst een huwelijk voltrekken en dat was een fantastische ervaring. Daar ontstond het idee voor mijn eigen bedrijf.

Met mijn teksten heet ik kinderen, op een unieke manier, welkom in de wereld. Als buitengewoon ambtenaar, oftewel BABS, sluit ik huwelijken, met een vleugje humor en poëzie, en als funerair spreker draag ik een persoonlijke, herinneringsvolle boodschap voor bij uitvaarten. Met mijn specifieke aanpak en liefde voor mensen en taal, kan ik elke ceremonie voorzien van mooie woorden en deze op respectvolle wijze voordragen.

Een keer afspreken?